LABORATORUL DE PRELUCRAREA SI ANALIZA IMAGINILOR



Download - Proiectul IRIS


Prototipul IRIS (Image Retrieval and Indexing System) a fost dezvoltat ca un set de functii Matlab. Functiile Matlab prezentate functioneaza pentru versiuni Matlab incepand cu 5.2; s-a evitat pe cat posibil folosirea functiilor extrem de specializate din toolbox-ul de prelucrare a imaginilor sau din versiunile Matlab mai noi (6.0), in incercarea de a mentine o abordare didactica si de a oferi posibilitatea de experimentare personala si celor ce nu dispun de calculatoare foarte performante. Tocmai in ideea de a oferi posibilitatea de realizare particulara a experimentelor, o mica baza de imagini de test si functiile Matlab dezvoltate sunt disponibile pentru download.


Cautarea imaginilor prin similaritatea continutului :
o introducere
Constantin VERTAN, Mihai CIUC

Editura Printech Bucuresti, 2002, ISBN 973-652-529-5

140 pagini

Aceasta lucrare se doreste a fi o prima parte, introductiva, in domeniul fascinant al cautarii imaginilor dupa similaritatea continutului vizual. Astfel, vor fi abordate diferite solutii existente pe plan mondial pentru implementarea unor astfel de sisteme, precum si modalitatile esentiale de descriere a continutului imaginilor, conform modelului culoare - textura - forma. In final, este prezentat prototipul unui sistem deschis pentru indexarea si cautarea imaginilor, realizat de autori.

Tiparirea acestei lucrari este finantata prin Grantul de cercetare numarul 101/ 2001 al CNCSIS (Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior), intitulat "Sistem de cautare a imaginilor prin similaritate vizuala a continutului''.


Exemplare disponibile la Biblioteca Universitatii Politehnica Bucuresti  (Polizu, corp I) si la Biblioteca Facultatii de Electronica si Tc. a UPB (Polizu).

 

IRIS : Articole recente

C. Vertan, M. Ciuc, C. Fernandez-Maloigne, V. Buzuloiu: "IRIS - Color Texture Indexing and Recognition Toolbox", in Proc. of 8th Intl. Conf. on Optimization and Electronic Equipment OPTIM '02, Brasov, Romania, May 2002, pp. 757-762  (pdf 500k)

C. Vertan, M. Ciuc, C. Fernandez-Maloigne, V. Buzuloiu: "Browsing Image Databases by 2D Image Similarity Scatter Plots: Updates to the IRIS System", in Proc. of Intl. Symp. Communications 2002, Bucuresti, Romania, 5-7 Dec. 2002. (pdf 200k)


In cele ce urmeaza vom intelege prin "materiale" orice fisier de date, documentatie, cod sursa sau cod executabil oferit pentru download gratuit.

Daca nu este altfel specificat, toate materialele sunt proprietatea autorilor - persoane fizice sau Laboratorul de Analiza si Prelucrarea Imaginilor (LAPI) din Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB).

Puteti copia si distribui copii nemodificate ale materialelor in forma originala, prin orice mediu, cu conditia de a specifica vizibil pe fiecare copie autorul (persoana fizica sau Laboratorul de Analiza si Prelucrarea Imaginilor (LAPI) din Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB)) si lipsa oricarei garantii.

Nu exista nici o garantie pentru materialele oferite pentru download. Materialele sunt deci oferite "IN FORMA EXISTENTA" ("AS IS") fara nici o garantie de nici un fel, explicita sau implicita. Va asumati in intregime riscul in ceea ce priiveste calitatea si performanta acestor materiale. In cazul in care materialele se dovedesc a fi defecte, va asumati in intregime costul tuturor serviciilor, reparatiilor si corectiilor necesare. In nici o situatie autorii persoane fizice, Laboratorul de Analiza si Prelucrarea Imaginilor (LAPI) sau Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB) nu pot fi facuti raspunzatori pentru pagubele rezultate, inclusiv cele generale, speciale, intamplatoar sau rezultante aparute din folosirea sau imposibilitatea folosirii materialelor (incluzand, dar fara a fi limitat la pierderea sau deteriorarea datelor, sau pierderile directe sau ale unei terte persoane, sau incapacitatea programelor de a interopera cu alte programe).

Download surse IRIS
 

Download imagini test

(Marble and Granite, Inc.)


Ultima modificare: 05/08/2002